A GYEP-MESTER Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata

  • a kedvezményezett neve: GYEP-MESTER Kertépítő Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege: 125 247 690 forint
  • a támogatás mértéke: 70 %
  • a projekt tartalmának bemutatása:

 

A Gyep-Mester Kertépítő és Szolgáltató Kft. 2005-ös alapítása óta eltelt több, mint másfél évtizedben elsősorban a parkfenntartás területén vált jelentős piaci szereplővé Magyarországon. Az évek során, értékes tapasztaltra tettek szert egyéb, profilukba vágó területeken is, az ügyfeleik igényeihez folyamatosan igazodva. Megrendelői körük elsősorban a nagyvállalati gazdasági szektor éllovasaiból tevődik össze. Budapesti központjuk mellett több vidéki telephellyel rendelkeznek, ezzel az ország szinte teljes területén tudják szolgáltatásaikat biztosítani, valamint munkalehetőséget nyújtani. Az

általuk kezelt zöldfelületek folyamatosan nőnek, jelenleg közel 8.000.000 m2 területen tevékenykednek. Napi gyepnyírási kapacitásuk eléri a 1.500.000 m2-t, kaszálási munkákból (parlagfű-irtás, elgazosodott területek) 600.000 m2-t tudnak napi szinten teljesíteni. Elkötelezettek a környezetvédelmi előírások maradéktalan betartásáért, továbbá nyitottak az innováció terén. Naprakészek az új technológiai fejlesztések kapcsán, ezáltal igyekeznek a megrendelőik elvárásainak megfelelni.

 

A beszerzett MDB GREEN CLIMBER LV 400 PRO távvezérelt kaszálógép rendkívüli hatékonysággal bíró távirányítású gép, elsősorban nehezen megközelíthető helyeken (rézsűk, átjárhatatlan bozótos) használható. Munkabiztonsági szempontból előnyös jellemzője, hogy kevésbé sérülékeny, mint a humán erőforrás, előre nem látható akadályokon (tuskók, elbillenő vagy hiányzó aknafedelek) biztonsággal halad át. A GYEP-MESTER Kft évek óta jól bevált professzionális Toro 7210-es típus leváltására, megújítására szerezte be a Toro Z 7500 típusú fűnyírógépeket. Tartós, ipari felhasználású gép, nagy területek karbantartásához. A piacon elérhető legelismertebb gyártó, mint a STIHL termékeit részesítik előnyben tartósságuk miatt. Ezek a legnagyobb igénybevételnek kitett eszközeik, ezért a pályázatban beszerzett STIHL FS460 típusú benzinmotoros fűkaszák megújítása már rendkívül időszerűvé vált. Külterületi, zöldfelület kezelési munkáik során a megrendelőik igényei sorozatosan bővülnek a burkolt felületek (parkolók, járdafelületek, közlekedési útvonalak) tisztítási és takarítási feladataival. Ezen igények kielégítésére van szükségük a pályázatban beszerzett H5XD típusú,H6XD típusú,H8XD típusú,H9XD típusú takarítógépekre és a H16S típusú utcaseprőgépre. Ezek a gépek elengedhetetlenek ahhoz a vállalati célkitűzésükhöz, hogy minden megrendelésüket professzionális és hatékony módon tudják teljesíteni. A projekt során megvalósult géppark fejlesztéssel lehetőségük nyílik kielégíteni a bővülő megrendeléseik számát, melynek hozadéka a foglalkoztatottak számának emelkedése, illetve, a munkavállalók munkakörülményeinek javulása, mind munkabiztonsági, mind pedig kényelmi, egészség megőrzési szempontból. Ezen felül szolgáltatási portfóliójuk 8122 ’08 Egyéb épület-, ipari takarítás tevékenységgel egészült ki, mely megrendelésállományuk növelését és ezáltal árbevételük emelkedését eredményezi.

 

A Gyep-Mester Kft. vezetői és munkatársai korábban az alap rendszerekből lekért kimutatásokból, illetve kézzel vezetett excel táblázatok segítségével próbálták követni a folyamatok, az eredmény és az eredményre hatást gyakorló értékek és mutatószámok alakulását. Ezen okból szükség volt egy modern kontrolling rendszer bevezetésére a pályázat keretein belül. Továbbá szükségük volt munkavállalóik szakmai és angol nyelvi képzésére is, amely szintén a jelen projekt keretein belül valósult meg.

 

A vállalkozás sikerrel pályázott az Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című, GINOP Plusz-1.2.3-21 kódú pályázati kiírásra, melynek keretében a 178 925 272 forint összköltségű projekt megvalósításához 53 677 582 forint önerő biztosítása mellett, 125 247 690 forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyertek el. Az európai uniós támogatás segítségével modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés valósult meg a vállalkozás 6640 Csongrád, Erzsébet utca 15. hrsz. 4145 alatt található telephelyén. A projekt keretében a fejlesztéshez szükséges eszközök beszerzésének, illetve tanácsadás és képzés igénybevételének támogatására került sor.

A pályázat 2022.05.19 és 2024.02.23 közötti időszakban, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg.

 

  • a projekt befejezési dátuma: 02.23.
  • projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02169